Kiinteistönvälitys - ensi askeleet asunnon myyntiin

Asuntokaupoissa on paljon asioita, joita ei välttämättä ilman kokemusta osaa ajatella, joten kiinteistövälittäjää hyödyntämällä saat asunnonmyymisestä irti parhaan hyödyn ja kokemus on paljon miellyttävämpi. Tämänkertaisessa kirjoituksessa aiheenamme on kiinteistövälitys, sekä miten kiinteistönvälitys auttaa hyödyttää asuntokaupoille lähtiessä. Kun kutsut kiinteistönvälittäjän kotiisi saat tarkan arvion asuntosi arvosta sekä kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan. Välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina lähes sadan prosentin varmuudella. 

Kiinteistönvälittäjä huolehtii käytännön asioista

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä huolehtii siitä, että myytävän kohteen parhaimmat puolet näkyvät laadukkaissa valokuvissa sekä että myynti-ilmoitus on mahdollisimman houkutteleva ja kiinnostaa potentiaalisia ostajia.

Kiinnitä huomiota siihen että kiinteistösi myynti ei viivästy liian kauan, sillä se voi herättää epäilyksiä mahdollisissa ostajissa. Kiinteistövälitysfirmoilla on usein oma verkostonsa, jonka he ovat rakentaneet ajan myötä, mikä voi tehdä asunnon myynnistä hyvin nopeaa. Lisäksi kiinteistönvälittäjä saa todennäköisesti parhaan hinnan kodistasi ja huolehtii kaikista myyntiin liittyvistä käytännönasioista.

Realistisen hinnan määrittäminen voi olla vaikeaa, jos sinulla ei ole yleistietoa asuntomarkkinoista, myös kodin tunnearvo vaikuttaa myyntihinnan määrittämiseen. Kiinteistönvälittäjällä on kokemusta ja ymmärrystä tähän työstään, tuntemusta alueesta ja hyvä yleiskäsitys asuntomarkkinoista. Hintoja arvioitaessa on myös erittäin tärkeää tuntea alueen kauppahinnat sekä hintakehitys. Asunnon hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten asunnon ominaisuudet, koko, sijainti ja tulevat remontit.

Kiinteistövälityksen kanssa sovitaan arviointi käynnistä, jolloin kiinteistövälittäjä on mahdollisuus tutustua kohteeseen tarkemmin. Arviointikäynnin aikana keskustellaan myös muista kiinteistön myyntiin liittyvistä asioita ja jos molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä hinta-arvioon, voitte aloitta asunnon myynnin yhdessä. Asunnon hinta-arvioinnin pyytäminen on myös hyvä tilaisuus tutustua alueesi eri välittäjiin. Arviointikäynti on yleensä maksuton eikä pakota sinua sitoutumaan mihinkään.

Mahdollisen virheen sattuessa sekä ostaja että myyjä ovat automaattisesti suojattuja, sillä kiinteistönvälittäjällä on velvollisuus valvoa sekä ostajan että myyjän etuja. Jos myyt kiinteistön itse, olet viime kädessä vastuussa, jos kiinteistö osoittautuu myöhemmin rakenteellisesti vialliseksi ja ostaja kiistää tämän. Jos käytät kiinteistönvälittäjää, hänellä on velvollisuus antaa selvityksiä ja tietoja, mikä tarkoittaa, että sinun on oltava tietoinen kiinteistön kunnosta, tulevista korjauksista, mahdollisista veloista ja korvauskustannuksista. Vihdoin Kotona Lkv Oy on kiinteistönvälityksen ammattilainen. 

jaa